Eenzaamheid

 

Eenzaamheid

Mis jij het contact met andere mensen? Volgens het CBS voelt 22 procent van de Nederlanders zich soms alleen. Iedereen heeft behoefte aan contact met andere mensen. Als je weinig contacten hebt, kun je te maken krijgen met veel verschillende gevoelens. Zoals verdriet, boosheid en het gevoel dat je er niet toe doet. Je kunt je behoorlijk eenzaam voelen, maar je bent niet alleen!

Met regelmaat wordt een nieuwsbrief gemaakt waarin veel informatie staat of aanbod van activiteiten. Hieronder leest de laatste nieuwsbrief.


Hoe helpen we jou?

deBasis Veendam kan je helpen om te gaan met deze gevoelens en een oplossing te vinden. Dit doen we door in een één op één gesprek naar jouw verhaal te luisteren. We geven je praktische tips en advies. Ook organiseren we regelmatig activiteiten om mensen in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact te laten komen. We willen de drempel voor jou verlagen om in contact te komen met andere mensen. Ons doel is dat jij weer lekker in je vel zit.

Wil je meer informatie of onze hulp? Bel (0598) 698 114 of mail naar aanmeldingen@debasisveendam.nl

Uiteraard is dit telefoonnummer en mail adres ook voor externe partijen beschikbaar. Heeft u een vraag of heeft u een client voor wie wij wellicht ook iets kunnen betekenen, neem dan contact op met het Meldpunt Eenzaamheid. aanmeldingen@debasisveendam.nl 

Bel voor hulp en sociaal contact!
Heb je hulp nodig? En heb je geen familie/vrienden of buren in de buurt die je kunnen helpen? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Of ken je  iemand die dit nodig heeft? Bel deBasis Veendam. Of vraag aan deze persoon of je zijn/haar gegevens aan ons door mag geven. We laten niemand in de kou staan!!

Telefonisch kijken hoe we kunnen helpen. Bijvoorbeeld met de boodschappenservice of gewoon even met sociaal contact van mens tot mens! U kunt de bellen van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur bereiken. U kunt ons ook per mail bereiken via vrijwilligerswerk@debasisveendam.nl

Boodschappendienst

DeBasis Veendam biedt ook een boodschappendienst aan. Vind je het spannend om naar de supermarkt te gaan? De vrijwilligers van de boodschappendienst helpen je graag een handje! We gaan graag met je mee naar de supermarkt of halen de boodschappen voor je op. Aarzel niet, meld je aan via (0598)  698 114.

Bezorg jij iemand een bijzondere dag?

Ben jij dat maatje?
Kom de boodschappendienst versterken als vrijwilliger! Voor iedereen, jong én oud, die het leuk vindt om te kletsen of boodschappen te doen! Voor jou misschien een kleine moeite, maar voor de ander iets waarmee je zijn of haar dag bijzonder maakt ! Help je mee? Je kunt je aanmelden via 0598 – 698 114 (ook voor meer info). 

 

Lotgenotengroep Autisme

Voor mensen met Autisme is er de lotgenotengroep Autisme. Zij komen iedere maandag van 10.00-12.00 uur samen deBasis (ingang Ontmoeting) om, onder het genot van een kopje koffie ervaringen met elkaar uit te wisselen. De mensen zoeken en vinden steun bij elkaar. Het is geheel kostenloos.

Heeft u interesse? Graag even aanmelden bij: Johan Frans Tel.: 06-10319703

Faceboekpagina: ASS groep de Basis Veendam