Gezond bewegen: GLI

GLI Veendam: Gezond bewegen kan iedereen

Waarom is bewegen goed? Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor jouw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor je hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat je beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en je kan het samen doen. 

Hoe kunt u gezond bewegen?

Er zijn twee manieren van bewegen. Je kunt bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Dit heet matig intensief bewegen. Of je kunt bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen. Dit heet zwaar intensief bewegen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en jouw spieren sterker worden. Als je twee keer per week beweegt heb je minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten.

Bewegen met een app

Dicht bij huis kun je bewegen met de ‘SamenGezond’ app of de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Met deze apps kun je wandelen en ze maken het leuker om vol te houden.

Leefstijlprogramma en overgewicht

Heb je overgewicht en wil je dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kan je ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. De gemeente Veendam heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat je gebruik kan maken van de GLI. Je hebt voor de GLI een verwijzing nodig van jouw huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar en gaat niet van jouw eigen risico af. Je krijgt begeleiding van een leefstijlcoach die je alles uitlegt over gezond eten en gezond bewegen.

Bewegen met de GLI

De leefstijlcoach zorgt er voor dat je ook kunt deelnemen aan beweegactiviteiten in de buurt. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. Je leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen.

Meer weten over de GLI? Vraag gerust voor informatie:

info@fysiotherapietorenstraat.nl

GLI (gezonde leefstijl interventie) – Fysiotherapie Torenstraat WildervankIn deze video leggen we de GLI voor u uit.