Projecten voor en door jongeren

Supportteam

Hoe werkt het Supportteam?

Ons supportteam kan jou coachen en ondersteunen bij vragen of problemen op een voor jou prettige manier. Je gaat samen met je maatje leuke dingen doen, zoals gamen, een film kijken of wandelen. Ondertussen kun je al je vragen bij hem of haar neerleggen. Samen gaan jullie op zoek naar wat jij nodig hebt.

Kan jouw maatje jouw problemen niet oplossen? Dan gaan jullie samen kijken of andere organisaties je verder kunnen helpen. Natuurlijk alleen als jij dit zelf ook wilt.

Impacter

Wat is Impacter?

Bij Impacter zetten jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud zich vrijwillig in voor een ander, ontdekken hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en maken onze samenleving sterker. Bij ons krijg je de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar je gewaardeerd wordt om wie je bent. Dat zorgt voor meer vertrouwen in jezelf, jouw talenten en je plek in de maatschappij. Dat doe je niet alleen maar samen met ondersteuning van een jongerencoach.

Je kunt bij ons aankloppen wanneer je zoekende bent in wat je wilt in het leven, maar ook wanneer je juist wél weet wat je wilt maar geen idee hebt hoe je daar kunt komen. Zodra een jongere door ons gecoacht wordt, noemen wij die persoon een Impacter. Wij helpen je een toffe organisatie te vinden die aansluit bij jouw doelen of helpen je een eigen project op te starten. Leren door te doen!

Zie onze website: https://impacterveendam.nl/

Kick-Off

In de eerste 2 weken van het nieuwe schooljaar komen tijdens de introductieweken van de Winkler Prins, alle brugklassers langs bij jongerencentrum Break! Hier krijgen zij informatie over het jongerenwerk en het jongerencentrum. Daarnaast zijn ook politie, BOA’s en VNN aanwezig, om uit te leggen wat zij voor jongeren kunnen betekenen.

Mission Possible

Zit je in een lastige fase in je leven? Heb je problemen met je gezondheid? Zit je thuis in een moeizame situatie? Ben je onzeker? Dan kan deBasis jou helpen met de training ‘Mission Possible’. Zét die eerste stap!

Steak-a-Break!

Iedere donderdagavond kun je samen met andere jongeren koken onder leiding van een kok. De kok leert je, als je dat leuk vindt, de fijne kneepjes van het vak. Er wordt een gezonde maaltijd gekookt, de tafel wordt gedekt en we eten samen aan tafel. Ook het tafel afruimen en afwassen doen de we zelf. Als de kok eens niet kan of ziek is, weten jullie je zelf al prima te redden. Onder het eten zijn er leuke gesprekken, soms serieus bijv. over telefoon gebruik onder het eten, maar vaak ook gewoon lekker bijpraten onder elkaar. Voor €1,50 per keer kun je mee eten en mee helpen! 

Doe je mee? Meld je dan even aan in Jongerencentrum Break! bij één van de jongerenwerkers. Dit kan op de dag zelf ook nog.

Kijk op de socials voor actuele informatie, activiteiten en openingstijden.

Wil je meer weten? Bel ons dan op telefoonnummer (0598) 698114 of mail naar info@debasisveendam.nl