Projecten voor en door jongeren

Supportteam

Het supportteam bestaat uit stagiaires en vrijwilligers die jongeren kunnen coachen en ondersteunen. Samen leuke dingen doen en ondertussen samen werken aan een oplossing. Soms is een luisterend oor genoeg, soms is het beter dat een andere organisatie verder helpt. Dan kan je coach nog steeds je vertrouwenspersoon zijn. De hulp van het supportteam is vrijblijvend en gratis.

 

Jongerenraad

De jongerenraad van Break! bestaat uit bezoekers die mee willen denken en mee willen praten over Break! en het jongerenwerk. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies. Er wordt regelmatig vergaderd en tips en ideeën worden indien mogelijk samen uitgevoerd.

 

 

Kick-off

In de eerste 2 weken van het nieuwe schooljaar komen tijdens de introductieweken van de Winkler Prins, alle brugklassers langs bij jongerencentrum Break! Hier krijgen zij informatie over het jongerenwerk en het jongerencentrum. Daarnaast zijn ook politie, BOA’s en VNN aanwezig, om uit te leggen wat zij voor jongeren kunnen betekenen.

Mission Possible

Zit je in een lastige fase in je leven? Heb je problemen met je gezondheid? Zit je thuis in een moeizame situatie? Ben je onzeker? Dan kan deBasis jou helpen met de training ‘Mission Possible’. Zét die eerste stap!

 

Steak-a-break!

Iedere donderdagavond kun je samen met andere jongeren koken onder leiding van een kok. De kok leert je, als je dat leuk vindt, de fijne kneepjes van het vak. Er wordt een gezonde maaltijd gekookt, de tafel wordt gedekt en we eten samen aan tafel. Ook het tafel afruimen en afwassen doen de we zelf. Als de kok eens niet kan of ziek is, weten jullie je zelf al prima te redden. Onder het eten zijn er leuke gesprekken, soms serieus bijv. over telefoon gebruik onder het eten, maar vaak ook gewoon lekker bijpraten onder elkaar. Voor €1,50 per keer kun je mee eten en mee helpen! 

Doe je mee? Meld je dan even aan in Jongerencentrum Break! bij één van de jongerenwerkers. Dit kan op de dag zelf ook nog.