Projecten voor en door jongeren

Supportteam

Het supportteam bestaat uit stagiaires en vrijwilligers die jongeren kunnen coachen en ondersteunen. Samen leuke dingen doen en ondertussen samen werken aan een oplossing. Soms is een luisterend oor genoeg, soms is het beter dat een andere organisatie verder helpt. Dan kan je coach nog steeds je vertrouwenspersoon zijn. De hulp van het supportteam is vrijblijvend en gratis.

O-maatje

O-maatje is een project om eenzame ouderen in Veendam wat aandacht te geven. Jongeren kunnen hun maatschappelijke stage-uren inzetten om wekelijks een eenzame oudere te bezoeken. Je kunt dan denken aan de krant voorlezen, samen wandelen, fotoalbums bekijken enz.Wil jij mijn oma zijn?

Bij dit project gaan we op zoek naar een opa of oma voor kinderen die door omstandigheden geen opa of oma in de buurt hebben.


Jongerenraad

De jongerenraad van Break! bestaat uit bezoekers die mee willen denken en mee willen praten over Break! en het jongerenwerk. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies. Er wordt regelmatig vergaderd en tips en ideeën worden indien mogelijk samen uitgevoerd.

Kick-off

Zit uw kind in groep 8 en gaat hij of zij na de zomervakantie naar de middelbare school? Spannend! Dit is een grote overgang, die soms gepaard gaat met onzekerheid en spanning. Sommige kinderen kunnen hierbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Voor deze kinderen is het Kick-Off project opgezet. 

Mission Possible

Zit je in een lastige fase in je leven? Heb je problemen met je gezondheid? Zit je thuis in een moeizame situatie? Ben je onzeker? Dan kan Compaen jou helpen met de training ‘Mission Possible’. Zét die eerste stap!


Steak-a-break!

Iedere donderdagavond kun je samen met andere jongeren koken onder leiding van een kok. De kok leert je, als je dat leuk vindt, de fijne kneepjes van het vak. Er wordt een gezonde maaltijd gekookt, de tafel wordt gedekt en we eten samen aan tafel. Ook het tafel afruimen en afwassen doen de we zelf. Als de kok eens niet kan of ziek is, weten jullie je zelf al prima te redden. Onder het eten zijn er leuke gesprekken, soms serieus bijv. over telefoon gebruik onder het eten, maar vaak ook gewoon lekker bijpraten onder elkaar. Voor €1,- per keer kun je mee eten en mee helpen! 

Doe je mee? Meld je dan even aan in Jongerencentrum Break! bij één van de jongerenwerkers. Dit kan op de dag zelf ook nog.