Terug naar Nieuws

Sociaal Werk in Gezond Groningen

Gepubliceerd op:

In het netwerk Gezond Groningen speelt sociaal werk een cruciale rol in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van Groningers. We werken samen met zorgorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars, onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties aan de transitie van zorg naar gezondheid en welzijn. Dat wij goed vertellen wat wij doen, helpt ons allemaal om elkaar te kunnen vinden en begrijpen! Daarom deze handreiking, voor iedereen in Gezond Groningen die wil weten wat sociaal werk betekent en doet. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat sociaal werk significant bijdraagt aan verminderd zorggebruik, verhoogde weerbaarheid en een betere levenskwaliteit. Door onze gezamenlijke inspanningen en holistische aanpak helpen we mensen weer in beweging te komen en duurzame sociale relaties te versterken. Ontdek hoe we samen bouwen aan een gezonder en veerkrachtiger Groningen.

Bekijk ook

13-06-2024

Summerfun Veendam

Vanaf 1 juli a.s. worden de Summerfun activiteiten niet meer georganiseerd vanuit deBasis Veendam. De reden hiervoor is dat er onvoldoende budget is om de organisatie hiervan te bekostigen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een doorstart via een zelfstandige stichting. We zijn blij met deze doors…
Lees meer
 
05-06-2024

Nieuwsbrief Een tegen Eenzaamheid nr. 2

In deze nieuwsbrief de activiteiten van de afgelopen periode en een oproep om mee te doen met de week "Een tegen eenzaamheid" Meer informatie vind je in de nieuwsbrief.
Lees meer
 
23-05-2024

Nieuw: Spelochtend Breinfit

Tijdens de spelochtend van Breinfit is er de mogelijkheid om spelletjes te doen voor mensen met beginnende dementie. Iedere donderdag van 10.00 - 11.00 uur in 't Hoeske. Meer informatie vind je in de flyer.
Lees meer