Mantelzorgers

Zorg je langdurig en meerdere uren per week voor een partner, ouder, kind, vriend of familielid? Dan ben je mantelzorger. Het geven van mantelzorg is iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het gewoon.

Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat ze mantelzorger zijn en dat ze ondersteuning kunnen krijgen. Ze combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kun je als mantelzorger overbelast raken en kunnen de zorgtaken leiden tot stress en vermoeidheid. 

Herken je dit?

Dan is het goed te weten dat je bij deBasis Veendam terecht kunt. Samen kijken we hoe je de zorg vol kunt houden en ook tijd voor jezelf houdt. Wil je meer informatie? Bel (0598) – 698 114 of mail naar info@debasisveendam.nl.

Inloopspreekuur voor informatie over geheugenproblemen

Op de laatste donderdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur organiseert het Netwerk Dementie Veendam een inloopspreekuur bij De Breinbieb Bibliotheek Veendam. Tijdens het inloopspreekuur is een mantelzorgondersteuner en een casemanager dementie aanwezig aan wie je jouw vragen kunt stellen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld vragen over thuiszorg, dagactiviteiten, hulp van een vrijwilliger of personenalarmering. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Sjeni Mustafa tel. 0598-698114 | s.mustafa@debasisveendam.nl

Alzheimer Café 

Onderwerp: Juridische zaken

  • Wanneer: 20 april 19.30-21.00 uur, koffie staat klaar vanaf 19.00 uur.
  • Waar: Breehorn, Boven Westerdiep 86, 9641 LK in Veendam
  • Voor wie: Mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. 
  • Gastspreker: Mr. G.H.E. Bergman - Klaassen
  • Gespreksleider: Janette Dijk
  • Toegang: Gratis
  • Informatie: Sjeni Mustafa, coördinator Steunpunt Mantelzorg deBasis ma t/m do, tel. (0598) 698 114

Ontmoetingsbijeenkomsten mantelzorg en dementie

De bijeenkomsten in 2021 zijn veelal komen te vervallen. Vanaf heden starten wij heel voorzichtig weer op met bijeenkomsten, sommige nog digitaal en andere fysiek met een maximaal aantal bezoekers. Per bijeenkomst zal hierover geinformeerd worden.

‘Kom je mee praten over dementie?’

Dementie heeft een grote impact op het leven. Voor de persoon met dementie zelf maar zeker ook voor de mensen die dichtbij deze persoon staan.
Praten met lotgenoten helpt!

Op de 1e maandag van de maand organiseert Steunpunt Mantelzorg van deBasis in samenwerking met TSN-Thuiszorg en Biblionet een ontmoetingsbijeenkomst voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een vorm van dementie. De invulling van de bijeenkomsten bepalen de mantelzorgers zelf.

Komt u ook?

Wanneer: we starten eerst op maandag 16 mei 2022
Waar: Bibliotheek Veendam, Museumplein 5
Hoe laat: 14.00 – 15:00 uur
Deelname aan deze lotgenotengroep is kosteloos.

Wilt u meer informatie over de ontmoetingsbijeenkomsten of over mantelzorg in het algemeen? Neem dan contact op met Sjeni Mustafa, deBasis Veendam, tel. (0598) 698 114

Fitter Brein Event - Kick-Off in Veendam

'Zullen we een potje dammen?' In samenwerking met Bibliotheek Veendam organiseert Fitter Brein en het Alzheimer Café dit event op donderdag 21 april en de inloop is om 12.45 uur. 


 

 

 Agenda

Alzheimer Café, Zorgtechnologie
15 juni 2022
Bekijk activiteit
Alzheimer Café, Samen op pad
21 september 2022
Bekijk activiteit
Overzicht